خمیر قطاب به صورت گلوله های کوچک آماده شده برای باز کردن و گذاشتن مواد در داخلش
بفرمایید « قطاب»
امروز قطاب درست کردم. نوعی پیراشکی بجنوردی. مواد داخل آن: گوشت چرخ کرده- و عدس و اسفناج پخته و چرخ کرده است. قطاب, یک غذای کامل و بسیار مقوی برای هوای سرد زمستانه و بسیار خوشمزه ( به تندی و خوشمزگی سمبوسه:)
*** همه ما خاطرات زیادی از دوران کودکی و جوانی خودمون داریم. نمی دونم یادآوری خاطرات کودکی و گذشته برای شما چقدر مهمه ولی من همیشه از یادآوری خاطرات کودکیم لذت می برم و بارها در این جا نوشتم. شاید زندگی در غربت باعث شده همیشه این خاطرات رو مثل آلبوم عکس در ذهنم مرور کنم. عده ای معتقد هستن وقتی از زادگاهت دور شدی باید فراموش کنی و به محیط جدید عادت کنی ولی من این رو قبول ندارم. همینطور که ایرانی های خارج از کشور همیشه خودشون رو ایرانی می دونن با دو هویت (جدید و قدیم) منهم همین حس رو دارم. هیچ وقت فکر نمی کردم یک روز کسانی رو پیدا کنم که در این حس با من شریک باشن. وقتی ایمیل های دوستان همشهریم در گروه بجنوردی ها رو می خونم که از خاطرات کودکی و بازی های اون دوران با اسم های محلی می نویسن , از یادآوری خاطره اون بازی ها, خیلی خوشحال میشم و از این که کسانی هستن که وقتی من از « تَنَسِگل» می نویسم, این میوه رو می شناسن و با من همراه میشن و به سالهای کودکی شون برمی گردن و یا از خاطراتم از بجنورد می نویسم برای اونا تداعی کننده خاطرات خوبیه که در گذشته داشتن, حس خوبی پیدا می کنم. برای من باارزشه که این دوستان با وجودی که سال ها دور از وطن و زادگاه شون هستن ولی هنوز اصالت شون رو حفظ کردن و با افتخار از اون یاد می کنن.
کسی می دونه بازی «الک - دولک» چه جوریه و قوانین اون چیه؟ این بازی در بجنورد به اسم« چلی آغاج» معروفه.